Är det dags att flytta? Då bävar du säkert inför flyttstädningen, en syssla som inte är speciellt rolig för någon. Då är det bra att veta att tjänster för flyttstädning är billigare än någonsin och att det dessutom finns många nyheter inom flyttstädning. Vilka dessa är kan du läsa om här.

Använd RUT-avdraget

För den som funderar på att flyttstäda själv för att göra besparingar är det bra att veta att det i många fall går att använda RUT-avdraget när du anlitar hjälp med städningen. Det kan göra att det går att flyttstäda till ett lägre pris än om du skulle ha betalat hela kostnaden själv. Använder du RUT-avdrag är det dock viktigt att du tänker på det när det är dags att deklarera så att alla uppgifter blir rätt. Funderar du på om du har rätt till RUT-avdrag? Då kan du läsa om de nya bestämmelserna kring avdraget här.

Flyttstädning och flytt i ett

Att flytta är stressigt och påfrestande. En nyhet som då kan underlätta är att du kan få hjälp av Qleano med hela flytten. De har avtal med flera bra flyttfirmor, vilket gör att de kan fixa hela flytten med packning, flytt och uppackning samt sköta flyttstädningen åt dig. På så sätt slipper flytten bli ansträngande och jobbig för dig och du kan istället ägna dig åt det roliga, till exempel att inreda. Att flyttstäda själv kan dessutom vara en dålig idé. Idag har många hyresvärdar närmast extrema krav på hur städningen ska skötas. Det är därför viktigt att den blir korrekt utförd av proffs. Skulle din flyttstädning vara otillräcklig kan du dessutom tvingas betala värden, en kostnad som ofta blir mycket högre än om du själv hade anlitat hjälp och använt dig av RUT-avdraget. Ett annan fördel med att anlita hjälp med flyttstädningen är att du ofta får en garanti. Skulle arbetet inte vara korrekt utfört kan alltså städfirman tvingas göra om det eller ersätta dig för det. Det är en bra trygghet för den som är mitt uppe i en stressig flytt.