Som ung och modeintresserad kan det ibland vara svårt att hitta de senaste modenyheterna. Trenderna uppdateras ständigt och det kan vara besvärligt att hänga med. Men idag finns det många ställen där du som ung eller som förälder kan läsa om de senaste stilarna och strömningarna i modevärlden.

En god idé är att besöka olika hemsidor för klädkedjor som erbjuder ett stort utbud av kläder för barn. Här går det lätt att se de senaste trenderna och både ungdomar och deras föräldrar kan välja bland alla modeller. Hos https://kidsbrandstore.se/ hittar du ett stort utbud av kläder för unga i många olika storlekar. Fördelen med https://kidsbrandstore.se/ är att det finns så många varumärken, vilket innebär att det finns kläder för alla smaker. När du besöker https://kidsbrandstore.se/ går det också att bläddra mellan många olika välsorterade kategorier, vilket gör det enkelt att komplettera garderoben med det som behövs just då.

Utgå från barnets önskemål

Genom att besöka hemsidor som https://kidsbrandstore.se/ tillsammans med ditt barn är det lätt att hitta de märkeskläder hen helst vill ha. Barn kan vara intresserade av specifika märken som Lacoste, Nike, Björn Borg eller Fred Perry. De börjar bli medvetna om modetrender redan vid mellan sju till tolv års ålder. Barn påverkas av reklam och vissa i kompisgruppen är trendsättare.

Kläder och genus

Fördelarna med att använda internet som inspirationskälla för barnkläder är att här finns en mycket större bredd vad gäller färger och uttryck. Om du handlar i vanliga affärer kanske du ibland blir besviken på att kläderna är så uppdelade vad gäller flickor och pojkar. Många pojkar tycker om glitter, hjärtan och färg och vill klä sig kreativt. Psykologen Lina Bodestad har skrivit en bok om kläder och genus som heter ”Farliga prinsessor och ljuva monster”. I en TV-intervju säger hon att det är positivt om barn vill vara både Darth Vader och rosa glitterprinsessa på en gång. Fler och fler blir medvetna om genus i förhållande till kläder, men samtidigt har vi strömningar kvar i samhället som vill cementera gamla stereotyper och normer kring kön och kläder. Bodestad säger i TV-inslaget att detta kommer från den äldre generationen, men det finns också de som tänker så bland dagens föräldrar. Dessutom utsätts alla föräldrar för ett tryck från butiker och medier som vill dela upp barnen baserat på kön.

Köp begagnade kläder

Förutom att handla online och hitta inspiration på nätet kan du också gå till affärer med begagnade kläder. Här finns en stor variation av olika stilar och modeller som kan kombineras med moderna kläder från https://kidsbrandstore.se/ och andra ställen. Fördelen med att handla en del av kläderna begagnat är att det är billigare, och du slipper kemikalier i kläderna. När du handlar på nätet kan det vara bra att minnas att nya kläder ofta krymper ett par procent vid den första tvätten. Begagnade kläder sparar också utsläpp och naturresurser, och du kan ge barnet en unik stil. I butiker med vintagekläder hittar du ofta modeller med lång livslängd och bra kvalitet. Detta gör att plagget kan användas av någon annan när du är färdig med det.